Groenwegh 6a, Hoogmade

€ 550.000,- k.k.

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 550.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bouwgrond
Soort bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

Energie

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3.255 m²

Indeling

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen

Omschrijving

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen woning te bouwen? Wij bieden de mogelijkheid om deze droom te verwezenlijken in een prachtige landelijke omgeving, op een bouwkavel van maar liefst 3.255 m². De kavel is gelegen aan de rand van de Vlietpolder, grenzend aan de Lagenwaardsepolder. De landschappen (en uitzichten) rondom de kavel zijn prachtig met mooie vergezichten en b(l)oeiende flora en fauna.
Het bouwen op dit kavel aan de Groenwegh biedt alles wat onbekommerd en vrij buiten wonen in het Groene Hart zo bijzonder maakt.

Uw eigen huis ontwerpen en bouwen
Een bouwlocatie om een droomwoning te realiseren die in alles voldoet aan jouw woonwensen. Je zorgt zelf voor het ontwerp, aanv... lees meer

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen woning te bouwen? Wij bieden de mogelijkheid om deze droom te verwezenlijken in een prachtige landelijke omgeving, op een bouwkavel van maar liefst 3.255 m². De kavel is gelegen aan de rand van de Vlietpolder, grenzend aan de Lagenwaardsepolder. De landschappen (en uitzichten) rondom de kavel zijn prachtig met mooie vergezichten en b(l)oeiende flora en fauna.
Het bouwen op dit kavel aan de Groenwegh biedt alles wat onbekommerd en vrij buiten wonen in het Groene Hart zo bijzonder maakt.

Uw eigen huis ontwerpen en bouwen
Een bouwlocatie om een droomwoning te realiseren die in alles voldoet aan jouw woonwensen. Je zorgt zelf voor het ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning en de realisatie van de woning. Kort gezegd, jij houdt de regie in eigen hand en kunt geheel zelf bepalen wie je inschakelt voor het ontwerp en de bouw, welke materialen er gebruikt moeten worden, de kavelindeling, enzovoorts. Vanzelfsprekend gelden er wel bepaalde spelregels voor wat betreft de uitvoering en afmetingen van de te bouwen woning. Deze zijn omschreven in het kavelpaspoort. Binnen dit kader zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om alle plannen waar te maken.

Wat is de rol van de verkoper?
De bestemmingsplanprocedure is geheel afgerond. Het kadastrale perceel 2121 en een deel van perceel 1651 heeft een woonbestemming. Het resterend gedeelte heeft een agrarische bestemming. De aanwezige rapporten van de onderzoeken welke de verkoper heeft laten uitvoeren voor de bestemmingsplanprocedure zullen aan de koper ter beschikking worden gesteld.

Hoe wordt de kavel opgeleverd?
De bouwkavel wordt opgeleverd zoals het er nu bijstaat, inclusief de aanwezige opstallen, ofwel ‘het is zoals het is’.

Notariële overdracht
Notariële overdracht vindt plaats zo spoedig als mogelijk na het tekenen van de koopovereenkomst.

Bijzonderheden
Vrij wonen in het groen
De bouwkavel ligt in het buitengebied van Hoogmade te weten in de Vlietpolder.
De Vlietpolder bestaat hoofdzakelijk uit grasland met in het zuidwesten een paar bloembollen- en boomkwekerijen. De polder heeft een oppervlakte van 201 ha en is gelegen in de gemeente Kaag en Braassem. De Vlietpolder wordt omringd door de Voorofsche-Kooipolder, de polder Oudendijk en de Lagenwaardsepolder. Het gebied heeft een watergebiedsplan, wat zorgt voor droge voeten, gezond water en voldoende water voor nu en later.

Voorzieningen
Hoogmade is een kleinschalig en gezellig dorp gelegen aan de rand van de gemeente Kaag & Braassem en grenst aan Leiderdorp. Het dorp biedt een kindvriendelijke woonomgeving met voorzieningen ten opzichte van onderwijs en kinderopvang (basisschool Ter Does en FloreoKids in één modern gebouw), recreatie, horeca en sportfaciliteiten. Op 1,5 kilometer is het dorpscentrum ‘De Kom’ gelegen, waaronder een COOP supermarkt. Voor een uitgebreider winkelaanbod kan je terecht in het nabij gelegen Leiderdorp.
De omgeving kenmerkt zich door de vele polderlandschappen. In de omgeving kan je heerlijk recreëren. Er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden langs vele plekjes met mooie natuur. En houd je van watersport? Dan zijn de Does, Wijde Aa, het Braassemermeer en de Kager- en Westeinderplassen dichtbij. De aanwezigheid van deze plassen maakt de omgeving tot een ideaal watersportgebied waar je kan zeilen, zwemmen, roeien, surfen, kanoën etc.

Bereikbaarheid
De ligging in het typische Hollandse polderlandschap van gemeente Kaag en Braassem zorgt ervoor dat je comfortabel kan genieten van de ruimte en natuur, maar met alle gemakken van de Randstad in de buurt. Hoogmade is gelegen in het Groene Hart van de Randstad, wat vele leuke uitstapjes in de buurt mogelijk maakt. Zo kan je eens een dagje naar het strand en boulevard gaan in Noordwijk of Scheveningen, maar ook winkelen, een terrasje pakken of musea en theaters bezoeken in Amsterdam, Leiden, Haarlem of Den Haag. Via de uitstekende ontsluitingen op de rijkswegen A4 en A44 zijn de steden Amsterdam en Den Haag maar ook de kustplaatsen met ongeveer 30 minuten bereikbaar. In circa 20 minuten sta je op luchthaven Schiphol. Aan de nabijgelegen Doespolderweg liggen bushaltes met verbindingen naar Leiderdorp/Leiden en Alphen aan den Rijn.

Kavelpaspoort: Groenwegh 6a
De bouwkavel betreft twee kadastrale percelen met een oppervlak van 3.255 m².
- gemeente Woubrugge, sectie A, nummer 2121, groot 645 m²
- gemeente Woubrugge, sectie A, nummer 1651, groot 2.610 m²
- Op de bouwkavel mag één vrijstaande woning gesitueerd worden.
- Het bouwvlak is ruim 1.900m² en mag voor maximaal 50% bebouwd worden. Afstand tot zijdelingse perceelgrenzen: ten minste 2 meter.
- De maximale inhoud van de woning (inclusief aan- en uitbouwen en vrijstaande bijgebouwen en overkappingen): 750 m³
- Ondergronds bouwen is toegestaan, de maximale diepte (inclusief fundering) is 3,2 meter. De inhoud van het ondergrondse bouwwerk wordt niet meegeteld in de inhoudsmaat van de woning.
- De bouwhoogte van het hoofdgebouw mag 10 meter bedragen, de goothoogte 6 meter.
Vrijstaande bijgebouwen en overkappingen mogen een goothoogte van 3 meter hebben en een nokhoogte van 5 meter.
- Het maximaal oppervlak van aan- en uitbouwen, aangebouwde bijgebouwen en aangebouwde bijgebouwen: 50 m²
- Op eigen terrein moet voldoende parkeergelegenheid worden gerealiseerd.
- In de openbare weg zijn voorzieningen voor water, elektra en riolering aanwezig. De aansluitingen daarop moeten nog gerealiseerd worden.
- Met ingang van 1 juli 2018 dienen nieuwbouwwoningen aardgasvrij gebouwd te worden.

Locatie

Contact opnemen

Deel via social media