Noorderhemweg 13, Roelofarendsveen

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
per direct

Bouw

Soort woning
bouwgrond
Soort bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

Energie

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
822 m²

Indeling

Buitenruimte

Ligging
aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht en aan vaarwater

Omschrijving

Heb je er altijd al van gedroomd te wonen in een waterrijke omgeving? In een zelf ontworpen woning op een bijzondere plek aan het water, op loopafstand van het centrum van Roelofarendsveen? Hier kan het!
De bouwkavel is maar liefst 822 m² groot en geschikt om een woning op te bouwen met een inhoud van maximaal 750 m³. Het perceel is aan de achterzijde gelegen aan een brede poldersloot. Via deze sloot vaar je zo met je sloep richting de sluis aan de Witte Singel en het Braassemermeer.
En ook wel eens gedroomd van recreëren op je eigen onbewoonde eiland? Op een kleine 100 meter afstand ligt een eiland van 720 m². Een combinatie aankoop van het bouwkavel met het eiland behoort tot de moge... lees meer

Heb je er altijd al van gedroomd te wonen in een waterrijke omgeving? In een zelf ontworpen woning op een bijzondere plek aan het water, op loopafstand van het centrum van Roelofarendsveen? Hier kan het!
De bouwkavel is maar liefst 822 m² groot en geschikt om een woning op te bouwen met een inhoud van maximaal 750 m³. Het perceel is aan de achterzijde gelegen aan een brede poldersloot. Via deze sloot vaar je zo met je sloep richting de sluis aan de Witte Singel en het Braassemermeer.
En ook wel eens gedroomd van recreëren op je eigen onbewoonde eiland? Op een kleine 100 meter afstand ligt een eiland van 720 m². Een combinatie aankoop van het bouwkavel met het eiland behoort tot de mogelijkheden.

Bijzonderheden
Ideaal wonen tussen water en groen
De ligging in de polders van Roelofarendsveen is ideaal voor bootbezitters en watersporters. Met sloep, boot of kano de polder verkennen is heerlijk en via de sluis ben je met 20 minuten op de Braassem. Van hieruit ligt heel Nederland aan je (natte) voeten. Maar ook degenen die liever wandelend of fietsend de natuur in gaan kunnen hier volop genieten. De omgeving biedt schitterende fiets- en wandelroutes langs idyllische dorpen met monumentale panden, vele molens en natuur.
Blijf je liever rondom huis, vanuit de tuin is het heerlijk vertoeven: vissen, zwemmen of zonnen en luieren aan het water.

De bouwkavel is gelegen langs de Noorderhemweg in Roelofarendsveen. Het maakt deel uit van een stuk grond dat in drie percelen verdeeld is, waarop drie vrijstaande woningen gebouwd mogen worden. Het bouwkavel aan Noorderhemweg 13 betreft het middelste perceel.

Uw eigen huis ontwerpen en bouwen
Een bouwlocatie om de woning te realiseren die in alles voldoet aan jouw woonwensen. Je zorgt zelf voor het ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning en de realisatie van de woning. Kort gezegd, jij houdt de regie in eigen hand en kunt geheel zelf bepalen wie je inschakelt voor het ontwerp en de bouw, welke materialen er gebruikt moeten worden, de kavelindeling, enzovoorts.
Vanzelfsprekend gelden er wel bepaalde spelregels voor wat betreft de uitvoering en afmetingen van de te bouwen woning. Deze zijn omschreven in het bestemmingsplan. Verderop in de brochure vindt je een opsomming van de belangrijkste punten. Binnen dit kader zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om alle plannen waar te maken.
Overigens is iedere stijl mogelijk, gemeente Kaag en Braassem hanteert een welstandsvrij beleid.

Bouwvoorschriften - Noorderhemweg 13
- De bouwkavel heeft een afmeting van 822 m².
Kadastraal bekend: gemeente Alkemade, sectie K, nummer 3835
- Op de bouwkavel mag één vrijstaande woning gebouwd worden
- De maximale inhoud mag maximaal 750 m³ bedragen, dat is inclusief bijbehorende bouwwerken
- De bouwhoogte van het hoofdgebouw mag 10 meter bedragen, de goothoogte 6 meter
- Maximaal bebouwbaar oppervlak voor aan- en bijgebouwen is 90 m², waarbij wel rekening gehouden moet worden met het maximum toegestane volume van 750 m³
- Afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen bedraagt minimaal 1 meter
- Ondergronds bouwen, zoals een kelder, is toegestaan ter plaatse van de bovengrondse bebouwing
- Er mag een steiger gerealiseerd worden, er moet wel voor gezorgd worden dat de doorvaarbaarheid (breedte van de doorvaart) minimaal vier meter blijft
- Op het perceel moeten drie parkeerplaatsen gerealiseerd worden

Wat is de rol van de verkoper?
De bestemmingsplanprocedure is geheel afgerond. Het kadastrale perceel heeft een woonbestemming.
De aanwezige rapporten van de onderzoeken die de verkoper heeft laten uitvoeren voor de bestemmingsplanprocedure zullen aan de koper ter beschikking worden gesteld.
De vereiste exploitatiebijdrage, alsmede de bijdrage in het sociaalfonds zijn reeds door de verkoper aan de gemeente voldaan.

Hoe wordt de kavel opgeleverd?
In het kavel zijn geen aansluitingen aanwezig op de openbare nutsvoorzieningen. Deze zijn aanwezig in de Noorderhemweg. Het kavel mag hierop aangesloten worden.
Notariële overdracht vindt plaats zo spoedig als mogelijk na het tekenen van de koopovereenkomst.
Het kavel wordt opgeleverd zoals het er nu bijligt, ofwel ‘het is zoals het is’.
Het kavel wordt geleverd ‘kosten koper’, dat betekent dat de kosten voor de overdracht, zijnde notariskosten, kadasterkosten en de belastingen voor rekening van de koper zijn.

Ligging
De bouwkavel is gelegen in een waterrijke omgeving, op slechts 550 meter van het Braassemermeer.
Op nog geen 700 meter van de kavel is het winkelcentrum van Roelofarendsveen gelegen (’t Noordplein en Zuidplein). Hier treft u onder andere twee supermarkten, diverse verswinkels (bakker, slager, groenteboer, kaasspeciaalzaak), Action, Hema, Blokker, Kruidvat, boekhandel, dierenspeciaalzaak, opticiens, Sport2000, kledingwinkels etc.
Verder biedt Roelofarendsveen samen met Oude Wetering vele voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, sportaccommodaties, recreatie, horeca en winkelmogelijkheden.
Gemeente Kaag & Braassem is vooral bekend vanwege haar waterrijke ligging tussen de Westeinderplassen, Braassemermeer en de Kagerplassen. De aanwezigheid van deze plassen maakt de omgeving tot een ideaal watersportcentrum waar u kunt zeilen, zwemmen, roeien, surfen, kanoën etc. Daarnaast biedt de omgeving ook schitterende fiets- en wandelroutes langs vele plekjes met fraai natuurschoon.

Bereikbaarheid
De kavel is zeer centraal in de Randstad gelegen en beschikt in de nabijheid over uitstekende ontsluitingen op de rijkswegen A4 en A44. Via deze wegen zijn de steden Amsterdam en Den Haag maar ook de kustplaatsen binnen 30 minuten bereikbaar. In 10 á 15 minuten staat u op luchthaven Schiphol.
Op loopafstand, aan de Alkemadelaan, ligt een bushalte met verbindingen naar Leiden en Schiphol. Tevens rijdt de buurtbus Alkemade van Roelofarendsveen naar Lisse.

Iets extra’s…..
Op vaar- of zelfs zwemafstand ligt een prachtig onbewoond eiland van 720 m² groot. Een heerlijk plek om echt te onthaasten, te midden van water en natuur.
De aankoop hiervan in combinatie met het bouwkavel is bespreekbaar. Meer informatie hierover is beschikbaar bij ons op kantoor.

Locatie

Contact opnemen

Deel via social media

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
04:52