Direct een afspraak maken? 071-3316438
 

Omgeving


De woningen in ons aanbod bevinden zich vrijwel allemaal in één van de tien dorpen van de gemeente Kaag en Braassem. Dit gebied staat voor vrij wonen in een landelijke setting met veel natuurlijke waterpartijen.

Mensen die onze centraal gelegen regio overwegen als woongebied, zijn verrast over de voordelen.

DE VOORDELEN VAN WONEN IN EEN DORP:

Centraal in de Randstad, maar met de voordelen van ‘het dorpse’: Hier parkeer je de auto voor de deur, om vervolgens even naar het winkelcentrum te fietsen voor een bezoekje aan de kaasboer, de slijter en de beste slager van de regio. De kans is groot dat dit fietstochtje langs het water gaat. Niet voor niets is de gemeente genoemd naar de twee belangrijkste recreatiewateren van de regio: de Kagerplassen en het Braassemermeer.

EEN GESCHIKTE WONING VINDEN IN DE BUURT VAN JE WERK

VVoor veel mensen is het de aanleiding om te komen wonen in ons werkgebied: wonen in Kaag en Braassem is ideaal als er mensen uit hetzelfde huishouden in één van de omliggende steden werken.

Vanuit de verschillende dorpskernen van Kaag en Braassem zijn de uitvalswegen (A4, de A44, N11, N207) zeer goed bereikbaar. Hierdoor zijn plaatsen als Amsterdam en Den Haag vlot te bereiken, buiten de spits zelfs binnen het half uur. Het openbaar vervoer biedt een directe verbinding met zowel Leiden als Schiphol.

Overigens biedt ook de regio zelf volop werkgelegenheid. Kaag en Braassem is een gemeente die bruist van ondernemerschap.

SCHOLEN EN KINDEROPVANG IN KAAG EN BRAASSEM:

Binnen de elf dorpskernen van Kaag en Braassem is een ruim aanbod aan basisonderwijs. Scholen voor voortgezet onderwijs zijn volop te vinden in de nabijgelegen grote plaatsen (Leiderdorp, Leiden, Alphen aan den Rijn, Lisse etc).

Kinderopvang is in de regio prima geregeld met meerdere goede aanbieders voor zowel kinderdagverblijven als Buitenschoolse Opvang.

Brede Scholen, (waar onderwijs, opvang, sport en welzijn slim gecombineerd worden) zijn aanwezig in Roelofarendsveen en Hoogmade en zijn in de andere kernen in ontwikkeling.

RECREATIEMOGELIJKHEDEN:

Hoe kan het ook anders in zo’n waterrijke omgeving? In en rond Kaag en Braassem kun je naar hartenlust: varen, zeilen, in buitenwater zwemmen. En als Koning Winter wil meewerken, kun je prachtige schaatstochten maken. Bijvoorbeeld een tourrit langs de talrijke molens in de regio.

Ook met een sup board, kano of (kleine) sloep kom je overal. Van suppen door de polder tot varen over de Kagerplassen of de Braassemermeer. Watersportliefhebbers kunnen terecht bij de plaatselijke watersportvereniging of een van de jachthavens.

Bij het overdekte zwembad in Roelofarendsveen kan het hele jaar door recreatief en sportief gezwommen worden en kunnen de zwemdiploma’s gehaald worden.

Verder zijn er veel sportscholen en uiteraard (sport)verenigingen: voetbal, hockey, basketbal, tennis, tafeltennis, hardlopen, judo, toneel, scouting en dansen. Voor iedereen is er wel iets te vinden.

Jaarlijks worden er in de kernen van Kaag en Braassem verschillende evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld: Oude Wetering kent de Braderie, Woubrugge heeft de Open Dag Waterrecreatie. En de kermis in Roelofarendsveen is een evenement dat iedereen uit de verre omtrek op de been brengt.

Ten slotte is er veel te beleven op het gebied van muziek en cultuur, de verschillende podia brengen regelmatig artiesten naar onze regio die in een groot theater niet misstaan.

Enthousiast geworden over de regio Kaag en Braassem? 

Bekijk ons aanbod!

 

Meer informatie?