Direct een afspraak maken? 071-3316438
 

Energielabel


Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om bij de verkoop of verhuur van een woning een uitgebreid energielabel aan de koper of huurder te verstrekken. Door de invoering van het verplichte energielabel is er eenduidigheid binnen de energielabels. En dat is wel zo duidelijk! Een koper of huurder heeft hiermee namelijk een indicatie van de hoogte van het energieverbruik van de woning.

Wat is een energielabel?

Een energielabel zegt dus iets over het energieverbruik van een woning. Hoe minder fossiele energie er wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. De normering loopt van A t/m G, waarbij A++++ het hoogst haalbare is. Om het energielabel van een woning vast te stellen, wordt gekeken naar de isolatie van de woning en naar de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Het rapport bestaat uit een aantal pagina’s waarin de energieprestatie van de woning wordt omgeschreven. Ook wordt er beschreven wat je eventueel kunt doen om de woning (verder) te verduurzamen en zo het energieverbruik te verlagen.

Energielabel aanvragen?

Heb je plannen om je woning te verkopen of verhuren en heeft jouw woning nog geen geldig energielabel? Vraag het energielabel dan op tijd aan. Hoe doe je dat? Vul het formulier hieronder. De adviseur neemt vervolgens contact op om een afspraak in te plannen voor de opname bij de woning. Na de opname kun je het label binnen enkele dagen verwachten.

Meer informatie?