Omgeving

De woningen in ons aanbod bevinden zich vrijwel allemaal in de gemeente Kaag en Braassem (of de directe omgeving). Dit gebied staat voor vrij wonen in een landelijke setting met veel natuurlijke waterpartijen. Veel klanten die onze centraal gelegen regio overwegen als woongebied, zijn verrast over de voordelen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet aan de hand van enkele thema’s.

Wonen

U wilt centraal wonen in Nederland, maar u zoekt wel een (misschien wel vrijstaande) woning met veel bergruimte op een mooi stukje eigen grond? Misschien droomt u ervan om direct aan het water te wonen, eventueel met een aanlegplaats voor uw boot dicht bij de woning. Dit alles is nog mogelijk in de regio Kaag en Braassem.
Hier parkeert u de auto voor de eigen deur, om vervolgens even naar het gemoedelijke winkelcentrum te fietsen voor een bezoekje aan de slijter, de kaasboer en de beste slager van de regio. Het is niet onwaarschijnlijk dat deze fietstocht u langs het water voert. Niet voor niets is de gemeente genoemd naar de twee belangrijkste recreatiewateren van de regio: de Kagerplassen en het Braassemermeer. Genietend van de water- en weidevogels kunt u de hectiek van de Randstad even helemaal loslaten.

Werken

Voor veel mensen is het dé aanleiding om te gaan zoeken in ons werkgebied: wonen in Kaag en Braassem biedt een ideaal compromis als er mensen uit hetzelfde gezin verder uit elkaar werken.
De ligging is ideaal te noemen. Vanuit de verschillende dorpskernen van Kaag en Braassem bevindt u zich snel op een van de uitvalswegen (de A4, de A44 en via de N11 ook de A12), waardoor plaatsen als Amsterdam en Den Haag binnen het half uur te bereiken zijn. Het openbaar vervoer biedt een directe verbinding met zowel Leiden als Schiphol.

Overigens biedt ook de regio zelf volop werkgelegenheid. Kaag en Braassem is een gemeente die bruist van ondernemerschap. Daarnaast werken veel inwoners in nabijgelegen grote plaatsen als Leiden, Alphen aan den Rijn, Hoofddorp en Aalsmeer.

Leren

Binnen de elf dorpskernen van Kaag en Braassem vindt u een ruim aanbod aan basisonderwijs. Voortgezet onderwijs kan gevolgd worden in de nabijgelegen grote plaatsen (Leiderdorp, Leiden, Alphen aan den Rijn, Lisse etc).
Kinderopvang is in de regio prima geregeld met meerdere goede aanbieders die die professionaliteit en kwaliteit hoog het vaandel hebben staan. Zowel kinderdagverblijven als Buitenschoolse Opvang zijn aanwezig. Het voordeel van dorpse kleinschaligheid: de kinderen zien hier vaste en vertrouwde gezichten.
"De Brede Scholen" zijn aanwezig in Roelofarendsveen en Hoogmade (in andere kernen is dit in ontwikkeling), gebouwen die verschillende functies op het gebied van onderwijs, opvang en ontspanning samenbrengen.

Recreëren

Hoe kan het ook anders in zo’n waterrijke omgeving: in en rond Kaag en Braassem kunt u naar hartenlust varen, in buitenwater zwemmen en, als Koning Winter mee wil werken, schaatstochten maken. Bijvoorbeeld een tourrit langs de talrijke molens in de regio.
Niet alleen op de schaats maar ook met een (kleine) boot komt u overal. Bent u een serieuze watersporter, dan voelt u zich vast thuis bij de plaatselijke watersportvereniging of een van de jachthavens.

Uw kinderen kunnen hun zwemdiploma’s behalen in het overdekte zwembad in Roelofarendsveen. Uiteraard kan daar het hele jaar door ook recreatief gezwommen worden. Bij dit complex bevinden zich ook een sportschool en een sporthal waar veel plaatselijke verenigingen hun sport beoefenen. Bovendien telt de regio meerdere actieve (voetbal)verenigingen.

Er zijn, afhankelijk van de kern waar u neerstrijkt, verschillende jaarlijkse evenementen. Zo kent Oude Wetering de Braderie die het begin van de zomer inluidt, en is de kermis in Roelofarendsveen een evenement dat iedereen uit de verre omtrek op de been brengt. Het hoogtepunt van deze Oranjeweek is zonder twijfel het kinderbloemencorso op zaterdag.

Ten slotte is er veel te beleven op het gebied van muziek en cultuur, de verschillende podia brengen regelmatig artiesten naar onze regio die in een groot theater niet misstaan.

Meer informatie?