Huis verkopen

Verkoopbegeleiding

Wij behartigen uw belangen bij de verkoop van uw woning en helpen u bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment.

Hoe ziet de full service aanpak van Alkemade Makelaardij eruit?

Wij komen langs op locatie voor een verkoopadvies en waardebepaling. Tijdens deze afspraak bereiden we u voor op wat u kunt verwachten en waar u rekening mee moet houden. Vervolgens adviseren wij u over de prijs en beslissen we samen welke vraagprijs we gaan hanteren.

Zodra de woning in de verkoop komt, verzorgen wij een uitgebreide verkoopbrochure en de presentatie van de woning in onze etalage. Hiervoor regelen wij de fotoshoot, (eventuele) styling van de woning en het maken van plattegronden. Natuurlijk plaatsen wij een verkoopbord bij de woning, zodat ook voorbijgangers op de verkoop geattendeerd worden.

Ook zal de woning op internet gepresenteerd worden: op onze eigen website, op VBO.nl (de website van de branchevereniging) en van daaruit volgt automatische verspreiding over de grote woningzoeksites zoals Funda, Jaap, zoekallehuizen etc.
De zoekers uit ons bestand voor wie uw woning interessant kan zijn, worden door ons per e-mail op ons nieuwe aanbod gewezen. Ook de sociale media (zoals Facebook) kunnen worden ingezet bij het bereiken van een zo groot mogelijke doelgroep.

Deze inspanningen leiden natuurlijk tot bezichtigingen. Potentiële kopers worden in uw woning rondgeleid en ontvangen uitgebreide informatie. Wij houden u na iedere bezichtiging op de hoogte van het verloop.

Het doel van al deze werkzaamheden is uiteindelijk het verkrijgen van een bod op uw woning. Op dat moment beginnen de onderhandelingen. Deze fase kan enkele dagen tot een week duren, maar soms is het in een paar uur voor elkaar. Als uw verkoopmakelaar gaan we uiteraard voor de beste (zo hoog mogelijke) verkoopsom en de meest gunstige opleverdatum.

Wij zullen vervolgens de benodigde documenten opmaken en deze uitgebreid met u doornemen. Ook controleren wij de notariële stukken.

Ten slotte zullen wij u op de dag van oplevering begeleiden bij de eindinspectie door de kopers en overdracht bij de notaris.

U heeft de zekerheid dat alles tijdig en met zorg geregeld wordt, een prettig gevoel in deze periode die voor de meeste mensen best spannend is. Mocht een bijstelling van de gekozen strategie nodig zijn, dan zullen wij opnieuw met u om tafel gaan en op basis van transparantie en eerlijkheid de opties met u bespreken.

Meer informatie?