Direct een afspraak maken? 071-3316438

Achterweg 17b, Nieuwe Wetering

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bouwgrond
Soort bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

Energie

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
770 m²

Indeling

Omschrijving

Bieden vanaf € 395.000,--! Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen woning te bouwen? Wij bieden de mogelijkheid om deze droom te verwezenlijken in een landelijke omgeving, op een bouwkavel van 770 m². De kavel is gelegen langs de lintbebouwing van de Achterweg in Nieuwe Wetering.

Uw eigen huis ontwerpen en bouwen.
Een bouwlocatie om een droomwoning te realiseren die in alles voldoet aan jouw woonwensen. Je zorgt zelf voor het ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning en de realisatie van de woning. Kort gezegd, jij houdt de regie in eigen hand en kunt geheel zelf bepalen wie je inschakelt voor het ontwerp en de bouw, welke materialen er gebruikt moeten worden, de kavelindeling, enzovoo... lees meer

Bieden vanaf € 395.000,--! Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen woning te bouwen? Wij bieden de mogelijkheid om deze droom te verwezenlijken in een landelijke omgeving, op een bouwkavel van 770 m². De kavel is gelegen langs de lintbebouwing van de Achterweg in Nieuwe Wetering.

Uw eigen huis ontwerpen en bouwen.
Een bouwlocatie om een droomwoning te realiseren die in alles voldoet aan jouw woonwensen. Je zorgt zelf voor het ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning en de realisatie van de woning. Kort gezegd, jij houdt de regie in eigen hand en kunt geheel zelf bepalen wie je inschakelt voor het ontwerp en de bouw, welke materialen er gebruikt moeten worden, de kavelindeling, enzovoorts. Vanzelfsprekend gelden er wel bepaalde spelregels voor wat betreft de uitvoering en afmetingen van de te bouwen woning. Deze zijn omschreven in het bestemmingsplan. Binnen dit kader zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om alle plannen waar te maken.

Wat is de rol van de verkoper?
De bestemming van het perceel is onlangs gewijzigd van agrarisch naar wonen en tuin. De bestemmingsplanprocedure is geheel afgerond.

Bestemming:
Het perceel heeft nu een woonbestemming, met aan de voorzijde een gedeelte tuin bestemming.
De aanwezige rapporten van de onderzoeken welke de verkoper heeft laten uitvoeren voor de bestemmingsplanprocedure zullen aan de koper ter beschikking worden gesteld. Dit betreft de volgende stuken:
- Verkennend bodemonderzoek
- Berekening ten behoeve van wet natuurbescherming
- Akoestisch onderzoek
- Archeologisch onderzoek

Notariële overdracht:
Notariële overdracht vindt plaats zo spoedig als mogelijk na het tekenen van de koopovereenkomst.

Object informatie:
Adres;
Bij de gemeente Kaag en Braassem is het perceel bekend als Achterweg tussen 17-19, 2376 AX Nieuwe Wetering. Het officiële huisnummer is nog niet bekend maar naar verwachting wordt dit Achterweg 17b, 2376 AX Nieuwe Wetering.
Kadastraal bekend;
Gemeente Alkemade, sectie D, nummer 3111
Perceelgrootte;
7 are en 70 centiare, oftewel 770 m²

Bestemmingsplan:
Het perceel heeft de bestemming wonen met aan de voorzijde van het perceel de bestemming tuin. Het bestemmingsplan (bekend als Achterweg tussen 17 en 19, Nieuwe Wetering) is op 28 januari 2021 vastgesteld.

Woonomgeving:
De naam Nieuwe Wetering wordt rond 1342 voor het eerst genoemd samen met Rijpwetering en Oude Wetering. Tegenwoordig ligt het dorp ten westen van de snelweg A4, met aangrenzend een tuin- en landbouwgebied. Het dorp heeft het minst aantal straten van alle dorpskernen in de gemeente Kaag en Braassem, maar ondanks de geringe omvang heeft het een actief verenigingsleven, wat het dorp een heel eigen identiteit geeft.
Nieuwe Wetering is gelegen in een groene en waterrijke omgeving met nabij de parkachtige omgeving van belevingstuin De Bult en de waterrijke omgeving van de Kagerplassen, de Ringvaart en het Braassemermeer. De ligging in het typische Hollandse polderlandschap van gemeente Kaag en Braassem zorgt ervoor dat je kunt genieten van de ruimte en natuur, maar met alle gemakken van de Randstad in de buurt.
Feit: Kaag en Braassem mag zich, met maar liefst 20 molens, de gemeente met de meeste molens van Nederland noemen.
De bouwkavel is gelegen in het midden van het langgerekte dorp. Aan de overzijde wordt op het terrein, waar voorheen het cultureel centrum en muziekvereniging gevestigd was, een kleinschalig bouwplan ontwikkeld. Het bouwplan betreft een appartementengebouw (2 bouwlagen) van 8 appartementen en twee woningen aan de Voorweg.

Voorzieningen:
Nieuwe Wetering is een dorp binnen de gemeente Kaag en Braassem. Het dorp zelf heeft weinig voorzieningen, maar per auto of fiets zijn alle voorzieningen binnen 5 minuten bereikbaar. In het aangrenzende dorp Roelofarendsveen treft u voldoende voorzieningen ten opzichte van basisscholen, horeca, sportaccommodaties, gezondheidszorg en recreatie.
Winkels treft u rondom het Noordplein en Zuidplein in Roelofarendsveen. Hier bevinden zich onder andere twee supermarkten, diverse verswinkels (bakker, slager, groenteboer, kaasspeciaalzaak), Action, Hema, Blokker, Kruidvat, boekhandel, dierenspeciaalzaak, opticiens, Sport2000, aantal kledingwinkels, fietsenzaak etc.
Daarnaast rijdt er drie maal per week een rijdende supermarkt (SRV-wagen van Poel Vers) langs de Achterweg.

Bereikbaarheid:
Vanuit Nieuwe Wetering rijdt u met de auto in circa 3 minuten op de rijksweg A4 en staat u in ongeveer een kwartiertje op luchthaven Schiphol of in Leiden. De omliggende grote steden Amsterdam, Haarlem, Den Haag of de Noordzeestranden liggen op slechts 20 tot 30 autominuten rijden vanaf Nieuwe Wetering.
Op circa een kilometer afstand ligt een bushalte met verbindingen naar Leiden en Schiphol. Tevens rijdt de buurtbus van Roelofarendsveen naar Lisse.

** Bijgevoegde illustraties en tekeningen van Stili Architecten zijn om een indruk te geven van de bouwmogelijkheden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. **

Bijzonderheden
Omschrijving kavel en bouwmogelijkheden:

- De kavel is direct bereikbaar via de Achterweg. Aan de zuidzijde wordt het perceel begrensd door een poldersloot.
- De kavel betreft een perceel met een oppervlak van 770 m²;
- Op de kavel mag één vrijstaande woning gebouwd worden, waarbij het hoofdgebouw binnen het bouwvlak gebouwd moet worden;
- De maximale bouwhoogte van het hoofdgebouw mag 10 meter bedragen, de goothoogte 6 meter;
- Het bouwvlak is circa 10 meter breed en 15 meter diep, waarbij de afstand van het hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelgrenzen ten minste 2 meter moet zijn;
- Bijgebouwen mogen alleen binnen het bouwvlak of in het achtererfgebied gebouwd worden;
- De bijbehorende bouwwerken mogen een maximaal gezamenlijk oppervlak hebben van 100m², met dien verstande dat het achtererf voor maximaal 50% bebouwd mag worden;
- Op het gedeelte met de bestemming ‘Tuin’ is het bouwen van gebouwen of overkappingen niet toegestaan;
- In de openbare weg zijn voorzieningen voor water, elektra en riolering aanwezig. De aansluitingen richting de bouwkavel moeten (voor rekening van koper) nog gerealiseerd worden;
- Met ingang van 1 juli 2018 dienen nieuwbouwwoningen aardgasvrij gebouwd te worden;
- Overdrachtsbelasting bedraagt 8%;
- Opdrachtgever heeft met de gemeente Kaag en Braassem een anterieure overeenkomst gesloten waarin bepalingen zijn opgenomen voor o.a. de bijdrage in de reserve bouwgrond exploitatie van de gemeente en het opstellen van een nulmeting-opnamerapport van de openbare ruimte. Deze anterieure overeenkomst is beschikbaar om in te zien.

Locatie

Contact opnemen

Deel via social media

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
00:41