Direct een afspraak maken? 071-3316438

Fransche Brug , Roelofarendsveen

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bouwgrond
Soort bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

Energie

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1.680 m²

Indeling

Buitenruimte

Ligging
aan water, vrij uitzicht en aan vaarwater

Omschrijving

Stel je eens voor:
Genietend, kijkend naar het water, het polderlandschap en de ondergaande zon. Gezellig met familie en vrienden een drankje drinkend in de tuin óf vanaf uw eigen aanlegsteiger uw boot instappend voor een gezellige boottocht door de prachtige polder van Roelofarendsveen en eventueel door de sluis naar het Braassemermeer…
Dit beeld kan werkelijkheid worden op een bijzondere bouwkavel op een even bijzondere locatie in Roelofarendsveen, gemeente Kaag & Braassem: Fransche Brug 33.

Hoe bijzonder is deze kavel… Het bestaat uit twee delen, die samen een eiland vormen. Het oostelijk deel is breed en zeer geschikt om een prachtige woning te bouwen, het bijbehorende westelijk ... lees meer

Stel je eens voor:
Genietend, kijkend naar het water, het polderlandschap en de ondergaande zon. Gezellig met familie en vrienden een drankje drinkend in de tuin óf vanaf uw eigen aanlegsteiger uw boot instappend voor een gezellige boottocht door de prachtige polder van Roelofarendsveen en eventueel door de sluis naar het Braassemermeer…
Dit beeld kan werkelijkheid worden op een bijzondere bouwkavel op een even bijzondere locatie in Roelofarendsveen, gemeente Kaag & Braassem: Fransche Brug 33.

Hoe bijzonder is deze kavel… Het bestaat uit twee delen, die samen een eiland vormen. Het oostelijk deel is breed en zeer geschikt om een prachtige woning te bouwen, het bijbehorende westelijk deel vormt een heerlijk ruime overtuin. De bouw- en tuinkavel zijn samen maar liefst 1.680 m². Groot genoeg om veel woonwensen in vervulling te laten gaan en naar eigen inzicht én in eigen beheer een vrijstaande woning te bouwen.

Je eigen huis ontwerpen en bouwen
Een bouwlocatie om de woning te realiseren die in alles voldoet aan jouw woonwensen. Je zorgt zelf voor het ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning en de realisatie van de woning. Kort gezegd, jij houdt de regie in eigen hand en kunt geheel zelf bepalen wie je inschakelt voor het ontwerp en de bouw, welke materialen er gebruikt moeten worden, de kavelindeling, en zo voorts.
Vanzelfsprekend gelden er wel bepaalde spelregels voor wat betreft de uitvoering en afmetingen van de te bouwen woning. Deze zijn omschreven in het bestemmingsplan. Binnen dit kader zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om alle plannen waar te maken.

Wat is de rol van de gemeente?
De Gemeente Kaag en Braassem heeft de bestemmingsplanprocedure verzorgd. De oostelijke kavel heeft een woonbestemming en de kavel aan de westzijde heeft de bestemming tuin. De rapporten van de onderzoeken welke de gemeente heeft laten uitvoeren voor de bestemmingsplanprocedure (bodem- en geluidonderzoek en quickscans voor externe veiligheid en flora en fauna) zullen aan de koper ter beschikking worden gesteld.

Hoe wordt de kavel opgeleverd?
Op het oostelijk kavel zijn de aansluitingen op water en elektra aanwezig/voorbereid. De gemeente zal dit perceel op het gemeentelijke riool aansluiten, door middel van een pompput op het ter plaatse aanwezige persriool. Het moment van plaatsen is nog niet bekend.

Notariële overdracht vindt plaats zo spoedig als mogelijk na het tekenen van de koopovereenkomst. De kavels worden opgeleverd zoals ze er nu bijliggen, ofwel ‘het is zoals het is’.

Ideaal wonen tussen water en groen
De ligging in de polders van Roelofarendsveen is ideaal voor bootbezitters en watersporters. Met sloep, boot of kano de polder verkennen is heerlijk en via de sluis ben je met 20 minuten op de Braassem. Van hieruit ligt heel Nederland aan je (natte) voeten. Maar ook degenen die liever wandelend of fietsend de natuur in gaan kunnen hier volop genieten. De omgeving biedt schitterende fiets- en wandelroutes langs idyllische dorpen met monumentale panden, vele molens en natuur.
Blijf je liever rondom huis, vanuit de tuin is het heerlijk vertoeven: vissen, zwemmen of zonnen en luieren aan het water.

Voorzieningen
Op circa 1 kilometer van de kavel is het winkelcentrum van Roelofarendsveen gelegen (’t Noordplein en Zuidplein). Hier tref je onder andere twee supermarkten, diverse verswinkels (bakker, slager, groenteboer, kaasspeciaalzaak), Action, Hema, Blokker, Kruidvat, dierenspeciaalzaak, opticiens, Sport2000, kledingwinkels, Veenerick Boek- en Kantoor. Roelofarendsveen vervult binnen de gemeente Kaag- en Braassem een spilfunctie. Hier vind je het gemeentehuis maar ook uitstekende maatschappelijke, culturele, recreatieve en medische voorzieningen. Er is een bloeiend en rijk verenigingsleven, met vele activiteiten.

Bereikbaarheid
De ligging in het typische Hollandse polderlandschap van gemeente Kaag en Braassem zorgt ervoor dat je comfortabel kan genieten van de ruimte en natuur, maar met alle gemakken van de Randstad in de buurt. Roelofarendsveen is gelegen in het Groene Hart van de Randstad, wat vele leuke uitstapjes in de buurt mogelijk maakt. Zo kan je eens een dagje naar het strand en boulevard gaan in Noordwijk of Scheveningen, maar ook winkelen, een terrasje pakken of musea en theaters bezoeken in Amsterdam, Leiden, Haarlem of Den Haag. Via de uitstekende ontsluitingen op de rijkswegen A4 en A44 zijn de steden Amsterdam en Den Haag maar ook de kustplaatsen binnen 30 minuten bereikbaar. In circa 15 minuten sta je op luchthaven Schiphol.

Op loopafstand ligt een bushalte met verbindingen naar Leiden en Schiphol. Tevens rijdt buurtbus Alkemade van Roelofarendsveen naar Lisse.

Bijzonderheden
Beknopte opsomming regels en mogelijkheden:
- De bouwkavel heeft een afmeting van 590 m² inclusief water. De tuinkavel (overtuin) heeft een afmeting van 1.090m², ook inclusief een stukje (randje) water.
- De noordelijke oever van beide kavels moet ingericht worden als een natuurvriendelijke oever. Dat betekent; instandhouding, danwel aanleg van een natuurvriendelijke oever bestaande uit een strook van 3 meter met hoog opgaande beplanting, waarvan de hoogte minimaal 2 meter bedraagt. Het doel van de natuurvriendelijke oevers is om de ecologische waarde van het gebied te versterken.
- Op de bouwkavel mag één vrijstaande woning gesitueerd worden.
- De situering van het bouwvlak: minimaal 3 meter uit de weg en 3 meter uit de zijdelingse perceelgrenzen. De situering van de bouwmassa is verder flexibel.
De wegverharding valt niet gelijk met de kadastrale grens, deze ligt wat verder, ca. 3 m, naar het oosten i.v.m. de daar aanwezige kabels en leidingen in de grond.
- De bouwhoogte van het hoofdgebouw mag 8 meter bedragen, de goothoogte 4 meter.
- De eerste verdieping van de westelijke gevel moet uitgevoerd worden als een dove gevel.
Dove gevel:
a) een bouwkundige constructie of delen daarvan waarin geen te openen delen aanwezig zijn en met een in NEN 5077 bedoelde karakteristieke geluidwering die ten minste gelijk is aan het verschil tussen de geluidsbelasting van die constructie en 33 dB, alsmede,
b) een bouwkundige constructie waarin alleen bij uitzondering te openen delen aanwezig zijn, mits deze niet direct grenzen aan een geluidsgevoelige ruimte (functie).
- Ondergronds bouwen, zoals een kelder, is toegestaan op het bouwkavel.
- Maximaal bebouwbaar oppervlak voor aan- en bijgebouwen (exclusief hoofdgebouw) is 90 m².
- Op de tuinkavel, ter plaatse van de aanduiding ‘bijgebouwen’ mogen bijgebouwen worden gebouwd. De maximum (gezamenlijke) oppervlakte mag 60 m² zijn, met een goothoogte van 3 meter en een bouwhoogte van 6 meter.
- Op eigen terrein moet er parkeergelegenheid voor tenminste 2 auto’s gerealiseerd worden. Gebouwde parkeervoorzieningen (zoals een garage) tellen niet mee als parkeerplaats. In- en opritten kunnen wel als parkeerplaats meegerekend worden.
- Het maken van een steiger en/of een insteekhaven is mogelijk bij zowel de bouw- als de tuinkavel, uiteraard wel binnen de kadastrale grenzen. Echter, door de verplichting tot het hebben van een natuurlijke oever aan de noordzijde is het alleen toegestaan aan de oost-, west- of zuidoevers.
- Met ingang van 1 juli 2018 dienen nieuwbouwwoningen aardgasvrij gebouwd te worden.
- Ontsluiting voor het auto (en bouw-)verkeer via de Fransche Brug en het Westeinde. Let op! De maximale toelaatbare asdruk van de brug bedraagt 4,8 ton.
- Gemeente Kaag en Braassem stel extra bepalingen op het gebied van: nutsvoorzieningen, aansluiting riolering, gebruik stroken grond gemeente, erfafscheidingen, ontwikkeling en ontsluiting, schade door werkzaamheden.

Locatie

Contact opnemen

Deel via social media

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
23:19