Direct een afspraak maken? 071-3316438

Noorderhemweg 13, Roelofarendsveen

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bouwgrond
Soort bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

Energie

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
822 m²

Indeling

Buitenruimte

Ligging
aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht en aan vaarwater

Omschrijving

Heb je er altijd al van gedroomd te wonen in een waterrijke omgeving? In een woning op een bijzondere plek aan het water, op loopafstand van het centrum van Roelofarendsveen? Hier kan het! De kavel is maar liefst 822 m² groot en geschikt om er een woning op te bouwen met een inhoud van maximaal 750 m³. Het perceel is aan de achterzijde gelegen aan een brede poldersloot. Via deze sloot vaar je door de mooie polders van De Veen, via de sluis aan de Witte Singel het Braassemermeer op. Er is al een ontwerp en een vergunning aanwezig voor de bouw van een prachtige moderne villa. Schakel een aannemer in en begin direct met bouwen. Liever je eigen droomwoning ontwerpen? Uiteraard is dat ook mogel... lees meer

Heb je er altijd al van gedroomd te wonen in een waterrijke omgeving? In een woning op een bijzondere plek aan het water, op loopafstand van het centrum van Roelofarendsveen? Hier kan het! De kavel is maar liefst 822 m² groot en geschikt om er een woning op te bouwen met een inhoud van maximaal 750 m³. Het perceel is aan de achterzijde gelegen aan een brede poldersloot. Via deze sloot vaar je door de mooie polders van De Veen, via de sluis aan de Witte Singel het Braassemermeer op. Er is al een ontwerp en een vergunning aanwezig voor de bouw van een prachtige moderne villa. Schakel een aannemer in en begin direct met bouwen. Liever je eigen droomwoning ontwerpen? Uiteraard is dat ook mogelijk.

Indeling
Heerlijk wonen tussen water en groen

De ligging in de polders van Roelofarendsveen is ideaal voor bootbezitters en watersporters. Je kunt vanuit hier de polder verkennen met sloep, boot of kano en via de sluis ben je in 20 minuten op ‘de Braassem’. Van hieruit ligt heel Nederland aan je (natte) voeten. Maar ook als je liever wandelend of fietsend de omgeving wil verkennen kun je hier volop genieten van water, dorpen met monumentale panden, molens en natuur. Blijf je liever rondom huis, vanuit de tuin is het heerlijk vertoeven: vissen, zwemmen of zonnen en luieren aan het water. Je kunt alle kanten op!
De kavel is gelegen langs de Noorderhemweg in Roelofarendsveen. Het maakt deel uit van een perceel dat in drieën verdeeld is, waarop al twee vrijstaande woningen gerealiseerd zijn. De kavel aan Noorderhemweg 13 betreft het middelste perceel.

Gebruik van het bestaande ontwerp en vergunning
Er is een vergunning aanwezig voor het bouwen van de woning zoals weergegeven op de impressies in deze brochure. Het complete ontwerp en vergunningen worden overhandigd aan de koper. Je hoeft alleen nog zelf te bepalen welke aannemer de woning gaat bouwen en je kunt meteen starten.
De woning zoals ontworpen is een fraaie moderne villa van twee verdiepingen met een woonoppervlakte van circa 273 m² en een inhoud van ruim 700 m³. Er is tevens een vergunning voor een vrijstaande berging/schuur van 15,5 m² met overkapping van 12 m². De gehele achterzijde bestaat bijna volledig uit grote raampartijen waardoor de tuin echt een verlengde van de woning wordt.

Kenmerken:
Kadastrale gegevens
Gemeente: Alkemade
Sectie: K
Nummer: 3835
Grootte: 822 m²

Afmetingen
Perceel oppervlak : ca. 822 m²
Inhoud woning : ca. 701 m³
Woonoppervlakte : ca. 273,3 m²
Vergunde bijgebouw : ca. 15,5 m²
Overkapping bijgebouw : ca. 12 m²
Inhouw bijgebouw : ca. 47 m³

Parkeren
Parkeergelegenheid voor drie auto’s op eigen terrein realiseren is een vereiste.

Je eigen woning ontwerpen en bouwen
Uiteraard kun je er ook voor kiezen zelf je eigen woning te laten ontwerpen.
Je zorgt zelf voor het ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning en de realisatie van de woning. Kort gezegd, jij houdt de regie in eigen hand en kunt geheel zelf bepalen wie je inschakelt voor het ontwerp en de bouw, welke materialen er gebruikt moeten worden, de kavelindeling, enzovoorts.
Vanzelfsprekend gelden er wel bepaalde spelregels voor wat betreft de uitvoering en afmetingen van de te bouwen woning. Deze zijn omschreven in het bestemmingsplan. Verderop in de brochure vind je een opsomming van de belangrijkste punten. Binnen dit kader zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om alle plannen waar te maken. Overigens is iedere stijl mogelijk, gemeente Kaag en Braassem hanteert een welstandsvrij beleid.

Bouwvoorschriften - Noorderhemweg 13
Het bestaande ontwerp waar de vergunning voor is afgegeven, voldoet uiteraard volledig aan alle bouwvoorschriften. Mocht je ervoor kiezen je eigen woning te willen ontwerpen, dient dit te voldoen aan onderstaande voorschriften:
- De bouwkavel heeft een afmeting van 822 m², inclusief water
- Op de bouwkavel mag één vrijstaande woning gebouwd worden
- De maximale inhoud mag maximaal 750 m³ bedragen, dat is inclusief bijbehorende bouwwerken
- De bouwhoogte van het hoofdgebouw mag 10 meter bedragen, de goothoogte 6 meter
- Maximaal bebouwbaar oppervlak voor aan- en bijgebouwen is 130 m², waarbij wel rekening gehouden moet worden met het maximum toegestane volume van 750 m³
- Het hoofdgebouw moet binnen het bouwvlak gebouwd worden. De afstand van alle buiten het bouwvlak te bouwen bouwwerken (zoals aan- en bijgebouwen) tot de zijdelingse perceelsgrenzen moet minimaal 1 meter bedragen
- Ondergronds bouwen, zoals een kelder, is toegestaan ter plaatse van de bovengrondse bebouwing
- Er mag een steiger gerealiseerd worden, er moet wel voor gezorgd worden dat de doorvaarbaarheid (breedte van de doorvaart) minimaal vier meter blijft
- Op het perceel moeten drie parkeerplaatsen gerealiseerd worden
- Toegang voor het bouwverkeer is via de Noorderhemweg. De gehele Noorderhemweg is een brug waarvoor de maximale toelaatbare asdruk 4,8 ton bedraagt.

Wat is de rol van de verkoper?
De bestemmingsplanprocedure is geheel afgerond. Het kadastrale perceel heeft een woonbestemming.
De aanwezige rapporten van de onderzoeken die de verkoper heeft laten uitvoeren voor de bestemmingsplanprocedure zullen aan de koper ter beschikking worden gesteld. De vereiste exploitatiebijdrage, alsmede de bijdrage in het sociaalfonds zijn reeds aan de gemeente voldaan.

Hoe wordt de kavel opgeleverd?
In de kavel zijn geen aansluitingen aanwezig op de openbare nutsvoorzieningen. Deze zijn aanwezig in de Noorderhemweg. De kavel mag hierop aangesloten worden. Notariële overdracht vindt plaats zo spoedig als mogelijk na het tekenen van de koopovereenkomst.
De kavel wordt opgeleverd zoals het er nu bijligt. De kavel wordt geleverd ‘kosten koper’, dat betekent dat de kosten voor de overdracht, zijnde notariskosten, kadasterkosten en de overdrachtsbelasting (10,4%) voor rekening van de koper zijn.

Bijzonderheden
Ligging
De kavel is gelegen in een fraaie waterrijke omgeving, op slechts 550 meter van het Braassemermeer.
Op nog geen 700 meter van de kavel is het winkelcentrum van Roelofarendsveen gelegen (’t Noordplein en Zuidplein). Hier tref je onder andere twee supermarkten, diverse verswinkels (bakkers, slager en kaasspeciaalzaak), Action, Hema, Blokker, Kruidvat, boekhandel, dierenspeciaalzaak, opticiens, kledingwinkels, Sport2000 etc.
Verder zijn er in Roelofarendsveen en het naastgelegen Oude Wetering meer dan voldoende voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, welzijn, sport, recreatie, cultuur en niet te vergeten horeca.
Lekker uiteten? Restaurants Plantage 87, Aqua of ‘t Haventje zijn op loopafstand gelegen en op fietsafstand liggen nog meer fijne horecagelegenheden.
Gemeente Kaag & Braassem is vooral bekend vanwege haar waterrijke ligging tussen de Westeinderplassen, Braassemermeer en de Kagerplassen. De aanwezigheid van al dit water maakt de omgeving tot een ideaal watersportcentrum om te zeilen, zwemmen, roeien, surfen, kanoën, en, in de winter, te schaatsen. Daarnaast is het ook een heerlijke omgeving voor lange tochten, lopend of op de fiets. Je zult verrast worden door de mooie natuur en omgeving. Na (of tijdens) zo’n tocht is het heerlijk uitblazen op één van de vele terrassen die de gemeente rijk is.

Bereikbaarheid
De kavel is zeer centraal in de Randstad gelegen en beschikt in de nabijheid over uitstekende ontsluitingen op de rijkswegen A4 en A44. Via deze wegen zijn de steden Amsterdam en Den Haag maar ook de kustplaatsen binnen 30 minuten bereikbaar. Op loopafstand van de woning ligt een bushalte met uitstekende rechtstreekse verbindingen naar Schiphol en Leiden. Daarnaast is er een lijndienst tussen Roelofarendsveen en Lisse.

Locatie

Contact opnemen

Deel via social media

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
22:26