Taxatierapport nodig?

Veel van onze klanten komen bij ons voor een betrouwbare waardebepaling of taxatie. Wat is nu het verschil? Aan een taxatie zijn altijd (meer) kosten verbonden. Waar een waardebepaling een wat vrijblijvend karakter heeft en vaak om persoonlijke redenen wordt uitgevoerd (bijvoorbeeld om u te helpen bij het beslisproces), levert een taxatie een uitgebreid taxatierapport op. Een dergelijk document heeft u nodig in –onder andere- de volgende gevallen:

  • Aanvragen of aanpassen hypotheek;
  • Aan- of verkoopbeslissing;
  • Familieoverdracht;
  • ‘Minnelijke waardering’ met de Belastingdienst;
  • Contrawaardering WOZ waarde.

Voor het uitvoeren van taxaties bent u bij ons absoluut aan het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring met het taxatieproces en de onderbouwing van de getaxeerde waarde. Uiteraard stellen wij het taxatierapport op volgens de geldende richtlijnen.

Zoals u van ons mag verwachten, adviseren wij u eerst of het noodzakelijk is om een taxatie uit te laten voeren: we controleren samen met u of de situatie daadwerkelijk om een taxatie vraagt. Soms is een waardebepaling voldoende, in andere situaties kan het zijn dat u beter geholpen bent met een bouwkundige keuring.

Wij zijn aangesloten bij het NWWI, waardoor de kwaliteit van onze taxaties altijd gewaarborgd is. Indien vereist (bijvoorbeeld bij het aanvragen van een NHG hypotheek) ontvangt u een door het NWWI gevalideerd taxatierapport. Daarnaast is onze taxateur gecertificeerd en geregistreerd bij de SCVM (de Stichting Certificering voor Makelaars en Taxateurs) en tevens als Register-Taxateur (RT) ingeschreven bij het NRVT: het centrale register van vastgoedtaxateurs.

Laat u door ons een taxatierapport opmaken, dan voldoet deze aan de eisen van alle geldverstrekkers. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan: het rapport zal zonder problemen geaccepteerd worden.

Meer informatie?